Wapperaar

Ik wilde het even hebben over mimiek en in het bijzonder de handgebaren van de heer Fresen. Deze Haagse verslaggever brengt het volk de ins en outs van de Nederlandse politiek. En ik weet niet of het ligt aan de verbinding tussen het scherm waarop wij hem zien en de nieuwsstudo, want het gaat niet synchroon, de handgebaren van de heer Fresen en wat uit zijn mond komt.
Ik heb nu even geen beeld paraat, maar volgens mij hobbelt de hand achter het woord aan, waardoor het woord een beetje in de kou blijft staan. Of ontkracht wordt. En het zijn steeds dezelfde gebaren; de handen klappen open (maar te laat dus), zowel links als rechts (enerzijds, anderzijds) waarbij hij zijn romp meezwenkt, en zijn handen maken vaak een koprolletje (maar dus ook te laat). Ron Fresen alias de Wapperaar.
Ik vind dat de heer Fresen er iets aan moet doen. Het leidt namelijk enorm af en het journaal is al zo vervelend versimpeld.
Bij een mime-speler zie je vaak witte handschoenen met een zwarte achtergrond, bij de heer Fresen zou ik graag grote zwarte wanten zien.

Dit stukje delen
Dit bericht is geplaatst in column met de tags , , . Bookmark de permalink.