Skyfall

Zijn we toch lemmingen? Ik snap er niks van. Aangestoken door de goede recensies en vrolijke berichten rondom de nieuwe James Bond, besloot ik ook maar eens de film te gaan bekijken. In mijn jeugd was James Bond een film waar je naar uitkeek, een instituut, maar waar je al snel weer overheen groeide. Dus voornamelijk interessant als je tussen de 12 en 18 jaar jong bent. Slappelingen zoals ik moeten dan vervolgens toch altijd weer de nieuwste Bond kijken, waarschijnlijk puur uit nostalgie.
Maar hemeltjelief, wat was Skyfall matig. De regisseur moet gedacht hebben, ik ga het anders doen, wat op zich al een denkfout is, ik ga James Bond diepte geven, hem opzadelen met een hemeltergend dilemma. Vreselijk, wat een drama. Er zijn dozijnen actiefilms die beter te pruimen zijn. Moet je je maar niet gaan meten met een superhelden film.
En dat snap ik dus niet, waarom deze film zo’n succes is. Ik vermoed dat het te maken heeft met Adèle, die de titelsong mocht inzingen, waarmee het marketinggedrocht een grote graai uit de mensenmassa mocht doen.
Hoe dan ook, het wordt tijd dat iemand de huidige James Bond uit zijn lijden verlost.

Dit stukje delen
Dit bericht is geplaatst in column met de tags , . Bookmark de permalink.