Rambam

Excuses voor dit stukje, want het heeft met politiek te maken.

Vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA) en Gert-Jan Segers (ChristenUnie) hadden de hoop uitgesproken dat Wilders zich van gewelddadige acties zou distantiëren, zoals in Geldermalsen vorige week. Wilders antwoordde met een vogelfluitje als was hij Ciske de Rat:

Geert Wilders

Dat van die sukkels klopt wel, althans voor politici die maar blijven hopen dat Wilders zich bekeert tot het fatsoen. Elke poging daartoe is zuurstof voor de veenbrand die Wilders lang geleden heeft aangestoken.

Je ziet ook meteen het domme aan zo’n populist in dat vogelfluitje van hem: Politiek kan de rambam krijgen, zegt hij. Wilders is als politicus immers onderdeel van de politiek, dus hij wenst zichzelf ook de rambam. Haha! Laten we het hopen! En als alle pers, ook de fel schijnende, de rambam krijgt, beste Geert, wie zet jou dan in de spotlights?

Maar ook het sluwe: want hij kaatst het vriendelijke verzoek terug met een onvriendelijke aanval op een ander terrein, namelijk de islamisering van Nederland. Lieve Geert, zou je alsjeblieft geweld tegen asielzoekers op de AZC’s willen afkeuren? Ach man, val toch dood, keur jezelf lekker af voor je verraad aan Nederland. Slappe zakken. Het zal je maar toegeworpen worden.

Wilders had daags voor de rel in Geldermalsen uit zijn gure kale boom gefloten:

Geert Wilders

En Pechtold zei daarop “Ik beschuldig hem nergens van. Maar hij is er ook altijd als de kippen bij om met een oordeel te komen als er iets anders aan de hand is. Reageer dan ook als de schaduwzijde van je handelen de gemeenschap ontwricht. Kom in verzet wordt niet door iedereen goed begrepen.”

Daar zakt mijn broek dus van af. De eerste zin is meteen al een zwaktebod. Hij wil Wilders NIET beschuldigen. Nou, lekker dan. En dan toch het kinderachtige verwijt erna dat Wilders het in andere gevallen juist WEL doet. Ik niet en hij wel, het is oneerlijk, boehoe!!
In de zin Reageer dan ook als de schaduwzijde van je handelen de gemeenschap ontwricht zie je, naast een verschrikkelijk woordgebruik, dat Pechtold ook ijdele hoop heeft over Wilders. Hij zou toch beter moeten weten.

Deze tijd vraagt niet meer om fatsoen, maar om een fel gepassioneerd geluid vòòr het opvangen van asielzoekers en tegen Wilders retoriek. Het spijt me dit te moeten zeggen, maar zelfs de (fatsoens)principes moeten even in een Machiavelliaanse koelkast wil het tij nog keren. Het debat moet platter, de handschoenen kunnen uit. Wilders mag dan een rat zijn, op een bange wezel stemt ook geen hond.

Politici hebben er misschien geen zin in, maar zij zullen de liefde voor Nederland moeten betuigen in woord en daad, want Wilders zegt het meeste van haar te houden. Ze verdienen haar liefde niet als ze het steeds maar over die slechte eigenschappen van die ander hebben. Of nog erger, hopen dat die ander uit zichzelf gaat roepen dat hij slecht is. Nee, ze moeten zelf met de billen bloot en onder het balkon gaan staan.

Onlangs verscheen er een onderzoek van I&O Research waaruit bleek dat 70% van de  Nederlanders de komst van een AZC in hun gemeente accepteren. Politici zouden dit onderzoek helemaal niet nodig moeten hebben om deze stille meerderheid in hun hart te sluiten, maar het is hopelijk voor sommige politici de spreekwoordelijke peper in hun reet.

Dit stukje delen
Dit bericht is geplaatst in column met de tags , , , , . Bookmark de permalink.