Nee toch?

Ik keek toevallig gisteren naar het achtuurjournaal en het belangrijkste wapenfeit was voor mij het weerbericht, toen ik er aan terugdacht. Oké, die Marokkaan die zijn illegale zwaardvissen achterna dook in de vuilniswagen en dat moest bekopen met de dood, natuurlijk ook. En dat de gemeenten uit voorzichtigheid meer dan 1 miljard zorggeld in kas hielden, in plaats van uit te geven, mocht er ook zijn, maar toch. Dat weerbericht.

Of de opening van het journaal: een close up van nieuwslezeres Annechien Steenhuizen en daarna een zwabberende uitzoom. Heel weird. Maar wel leuk zo’n blooper, wat we van het vervolg niet kunnen zeggen. Zeker met dat weerbericht op het einde.

Het rare is dat het journaal altijd besluit met wat het belangrijkste nieuws was. Je kunt er vergif op innemen dat dan het eerste item kort wordt samengevat, maar wat het belangrijkste item is, bepaal ik zelf wel. Voor u was het misschien die Marokkaan en het protest dat er op volgde of het proces tegen Wilders over zijn minder Marokkanen-yell, voor mij was dat het weerbericht.

Schiet me ineens te binnen: toch een lachwekkend moment. Een van de hamvragen in het proces tegen Wilders is of de yell vooraf was ingestudeerd of niet. De rechter las in dat verband een getuigenverslag voor waarin iemand werd geciteerd die de instructie kreeg:  Willen we meer of minder Indianen? Dan moesten ze allemaal ‘Min-der! Min-der!’ scanderen. Die getuige vroeg aan een ander: waarom meer of minder Indianen?? Dat zou straks wel duidelijk worden, werd tegen hem gezegd. Zo jammer dat Geert bij de les was en zich destijds in Den Haag niet vergiste: ‘Willen we meer of minder Indianen!?’

Als ik Obama was, of een Sioux, dan zou ik Wilders aanklagen; er zijn al zo weinig Indianen en die krijgen ook nog eens een oliepijpleiding door hun heilige grond gestoken. Waarom hadden ze bij die instructie voor Indianen gekozen? Omdat deze mensen zo marginaal zijn? Hoe gaat zoiets? Iemand moet dat op een gegeven moment toch bedacht hebben. En duurde dat lang bijvoorbeeld en hadden ze eerst andere opties geprobeerd? Arabieren? Kippen? Vrouwen? PvdA-ers? Kappers? Socialisten? Oestrogeen? Aboriginals? Roda JC? Bejaarden? DWDD? One-liners? Friezen? Duitsers? Ministers? Muggen? Ahorn-siroop? Cholesterol? Journalisten? Poëzie? Vaginale schimmels?

Als het niet zo treurig was dan zou je willen dat je erbij was geweest toen ze die instructie gingen voorbereiden. Steeds weer je hand omhoog steken met de volgende suggestie. Biertje erbij, lekker brainstormen, heerlijk.

Ik zou zelf trouwens gekozen hebben voor writers-block bij die opsomming van zojuist, want daar had ik gisteren last van en het weerbericht symboliseerde dat. Daar dacht ik aan in mijn schrijfblokkade: ik heb alles zo’n beetje geschreven wat er te schrijven valt in mijn leven (ja, het was écht een pittige dit keer) en dan wordt het ook nog slecht weer. Vandaar de titel: Nee toch?

Bij deze wil ik de PVV dan ook hartelijk bedanken dat zij mij uit het moeras hebben getrokken. Even afhankelijk van het weer, maar ik denk dat ik vanmiddag een pijl en boog ga kopen.

Dit stukje delen
Dit bericht is geplaatst in column met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.