IrriTant

Sinds de Vaderlandsche competitie is ondergebracht bij Talpa kijk ik bijna nooit meer. De redenen hiervoor zijn al talloze keren genoemd. Ik maak daar geen uitzondering op.
Vorige week zaterdag zat ik echter ziek thuis en uit verveling zapte ik langs de kanalen en kwam het kale hoofd tegen van Umberto Tan. Vriend E. houdt niet van Umberto Tan. Hij zou te ‘glad’ zijn en te populair doen. Bij Studio Sport was me dat nooit zo opgevallen, om eerlijk te zijn.
Maar nu had ik de kans een eigen oordeel te vormen. En ik weet niet of Umberto het expres deed, want hij had zoals gemeld nog het voordeel van de twijfel, maar ik beleefde één van de tenenkrommendste momenten in mijn sportkijkleven.
De toon en intonatie van de heer Tan spreken onbedoeld tot de verbeelding, soms is het net of hij denkt dat we doof zijn en overdreven gaat articuleren en stemverheffen, waardoor je, in mijn ogen onbedoeld, naar zijn lippen gaat kijken. Gelukkig gaat de meeste tijd van het programma naar voetbal en reclame, anders krijg je een lippenfixatie van die man. Maar goed, nogmaals, daar valt mee te leven, het was geen reden hem af te serveren.
Tot Joost van Gangelen in beeld kwam, in het PSV-stadion, als ik het goed heb. Joost mocht deze belangrijke wedstrijd voorpraten. Umberto glibberde op z’n stoel, want er was iets bijzonders te melden, nietwaar Joost?
Jaha, glunderde Joost. En hij zei iets in de trant van: Bij onze Chinees is nummer 28 Babi Pangang speciaal, maar bij PSV is dat Xiang Sun, de nieuwste aankoop.
Wat een grappige grol zeg, van Joost! Zo!
Nou dat vond Umberto ook.
We waren enkele minuten getuige van een lachbui die zijn weerga niet kent.
Hij ging maar door.
Jan van Halst lachte halfbakken even mee. Jan Mulder wendde, geheel in mijn lijn, zijn gezicht af.
En Joost probeerde door te praten, zichtbaar verlegen met zoveel succes, maar Umberto bulderde dwars door hem heen.
HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!
Joost vroeg vertwijfeld of Umberto niet wilde stoppen.
Hij
HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!
raakte de draad
HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!
van zijn eigen verhaal
HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!
kwijt
HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!
Voelt u al hoe irritant het was?

Vriend E. heeft helemaal gelijk gekregen. Umberto Tan is tenenkrommend irritant.
HA HA HA HA HA HA HA HA HA!!!
HA HA HA HA HA HA HA !!!
HA HA HA HA HA!!!
HA!!
Heh heh, zo… Pfff.. Nou.

Dit stukje delen
Dit bericht is geplaatst in column met de tags , , , , . Bookmark de permalink.