Hork

Ik zag kortgeleden Hero Brinkman samen met Dirk Scheringa bij Pauw zitten. Ze gaan samen de politiek in, zo vernam ik. Dirk Scheringa mompelde iets over het belang van zzp-ers voor Nederland.

Bij Dirk Scheringa weet ik het niet, maar bij Hero ging het natuurlijk al fout toen zijn ouders aan de keukentafel namen voor hem aan het verzinnen waren voordat hij werd geboren. Daar ging iets grondig mis. Was het de drank, overmoed of slechte smaak? Hero, dat is een verkeerde mix van een selffulfilling prophecy en een vaderlijke gedachtenwens. Je hoeft je kind ook niet Helaas, Jammer, Misère, of Hork te noemen, hoewel dat bij deze heren niet misstaan had, beter is natuurlijk om een naam te verzinnen zonder directe betekenis, dat weet iedereen.

En iedereen verdient een tweede kans, zo hoor je vaak, maar Dirk Scheringa dus niet. Het zal best een intelligente man zijn, toch lijkt hij zijn best te doen dat op alle mogelijke manieren te ontkrachten als hij op tv is. Die tweede kans gun ik hem niet omdat wij Nederlanders, ik spreek hier gemakshalve ook namens u, totaal niet zitten te wachten op Dirk: een malafide bankier die destijds al te veel spreektijd kreeg, maar die gelukkig van de beeldbuis verdween en terecht kwam in het afkickcentrum voor beeldlozen in Hilversum waar je wordt voorbereid op een plekje in de Luwte van het Bestaan. Welke gedachten hem ertoe brachten toch weer de schijnwerpers te kiezen is me een raadsel. Anti-depressiva, overmoed, een betonplaat voor de kop? Ik weet het ook niet. En dat er niemand in zijn omgeving hem wijze raad gaf: Zou je dat wel doen, Dirk? Je verdient er geen klap mee. Je kunt alleen maar verliezen. En je hebt al een keer verloren. Blijf toch lekker op de hei zitten joh, veel relaxter. En die Hero, ik weet het niet, die is ook niet helemaal okselfris. Wat? Wat okselfris betekent, tjonge jonge.. Okselfris betekent dat eh.. nou ja, laat ook maar, wil je nog wat drinken?

Politieke houdbaarheid, dat weet ook iedereen, maar kennelijk Hero en Dirk niet, heeft met vertrouwen te maken. Het lijkt me evident dat Dirk in de politieke arena gelijk begint met een imago-probleem.

Van ’t Hek vroeg zich in zijn laatste column af waarom Pauw überhaupt spreektijd biedt aan een oplichter. Of de redactie niks beter te doen had dan oplichters uit te nodigen. Waarom zou je oplichters immers een podium bieden? Nou, beste Youp, omdat die redactie denkt dat wij, het volk, een gesjeesde PVV-er en een come-back Dirk interessant vinden. Die redactie is kijkcijfergeil, zou jij waarschijnlijk zeggen.

Dirk en Hero kunnen beter samen met Patty Brard een theatertour beginnen of een botox-fabriek opstarten. Veel geloofwaardiger.

Dit stukje delen
Dit bericht is geplaatst in column met de tags . Bookmark de permalink.