Vet

Ik liep langs een dame met een hoofddoek op die een pollepel met pindasaus vasthield boven een stokbroodje waarin dampend vlees zat. In al die tijd dat ik er naar keek, kwam er maar één klodder naar beneden.

We hadden even oogcontact, de dame en ik. Ze leek zich te generen. Ik had het zo goed begrepen als ze die pollepel in de pot had teruggesmeten. Zo van: ja hallo, wat sta ik hier eigenlijk te doen, met zo’n goor broodje cholesterol? Ze deed het niet, jammer genoeg.

Even later ben ik in een kroeg met vrouwelijk personeel dat zo van een catwalk lijkt geplukt. Je zou bijna gaan denken dat de dames op hun uiterlijk geselecteerd werden.

Twee jongedames naast me krijgen een rekening van rond de 6 euro. Een van hen rekent het hardop na. Heel irritant. Ik wilde er bijna iets van zeggen. Het rekenwonder heeft rood haar, wat haar weer een plusje oplevert.

Ik twijfel of ik nog een pilsje neem, inderdaad dan weet je wel hoe laat het is. Kwart over vier.

Bij het raam, even verderop, zit een jong stel, in elkaar verstrengeld. Zij heeft een rode wollen muts op en draagt een rode Adidas traingsbroek. Hij heeft geen muts op en draagt een groene Adidas trainingsbroek. Ze zijn oldskool en verliefd.

Het was net alsof de dame van de bediening stiekem had meegelezen over de twijfel, want ze vroeg of ik nog een biertje wilde. Ik durfde geen nee te zeggen. Een ander meisje met pikzwart haar zette niet veel later het biertje neer met een ‘proost’ en een knipoog, waar ik impulsief op reageerde met een brede glimlach. Toen ze uit het zicht was, dacht ik: Hoe oud was ze überhaupt? Zestien? Ze mag wel oppassen dat ik haar niet aanklaag wegens seksuele intimidatie.

Dit weekend bedacht ik me dat ik de foto’s die ik doorgaans schiet toch kan combineren met van die kabbelende teksten zoals deze. Neem nou die dame met die pindasaus. Of die rooie naast me en die knappe van die knipoog, het rood-groene stel verderop. Gewoon. Als een droog verslag, mooi in contrast met het vette begin, verder niks.

Ja, misschien moet ik dat maar doen.

Dit stukje delen
Dit bericht is geplaatst in column met de tags , , . Bookmark de permalink.